Има опасност за живота на десетки от ранените, десетки хора са с извършени ампутации.

Според очевидци полицията е пристигнала на място незабавно след експлозиите. По-късно е открила още неексплодирали взривни устройства в района на трасето на Бостънския маратон. Подозрителни пакети са открити на три от станциите на Бостънското метро.

Нито една терористична групировка не е поела отговорност за атентата, заяви комисар Ед Дейвис, директор на полицията в Бостън, предаде NBC, цитирана от "Фокус". Да се говори за организатори на терористичните атаки в този момент е рано - заяви той. Може да се твърди обаче, че нашият град е обект на терористична атака, това заяви Дейвис. ФБР също смята взривовете за терористична атака.

Трета експлозия е имало и в библиотеката "Кенеди”, близо до мястото на другите два взрива. Говорител на библиотеката съобщи, че в сградата е избухнал пожар, но няма пострадали при експлозията. Според полицията този взрив не е свързан с други два по време на спортната проява.
Има опасност за живота на десетки от тях, десетки хора са с извършени ампутации.

Около три часа следобед, след като победителите в Бостънския маратона са пресекли финиша, се разнася  силна експлозия откъм северната страна на улица "Бойлстън", малко преди фотомоста, който маркира финиш линията. Няколко секунди по-късно се чува и втора експлозия.

Експлозиите стават когато повечето от най-добрите маратонци вече са завършили надпреварата, но по-бавните от тях стотици аматьори все прекосяват финалната линия, а около финиша са се струпали зрители, които ги аплодират.

Според очевидци от мястото на експлозиите се е разнесъл дим на височина 15 метра и е настанала паника сред насъбралите се хора.
В тазгодишния Бостънски маратон са участвали 26 000 души. Бостънският маратон е най-старият в света и се организира от 1897 г.

Президентът на САЩ Барак Обама е наредил на своята администрация да помага на властите в Бостън в разследването на причините за експлозиите, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Полицията в Ню Йорк и столицата Вашингтон усилва мерките за сигурност след бомбените експлозии в Бостън. Засилени са мерките за сигурност на всички американски летища, както и по жп гари и станции на метрото.
Полицията в Бостън съобщи по-късно, че издирва бягащ човек със спортна раница, разпознат на камерите за видеонаблюдение.
Беше разпространено и съобщение за друг заподозрян, който след нараняване от шрапнел от една от експлозиите е настанен в болница. Заподозреният е в болница с тежки изгаряния и под засилена охрана.

Вижте снимки